Çakma Örümcek Yarışmasında Karşılaştığım Tutarsızlık

Zaytoz örümcek webmaster forumu yarışmacısı arkadaşlar, Zayto.com 2011 seo yarışması sonuçlarını google da kontorl ederken birtakım tutarsızlıklarla karşılaşıyorum. Anahtar kelimemizi yani yarıltığımız kelimeyi google da arattığımda, Firefox, Google Chrome, internet explorer, opera gibi tarayıcılarda arama sonuçlarının farklılık gösterebileceğini zaten biliyoruz. Benim bahsettiğim tutarsılık bu değil. Tarayıcıların bu tip farklılıklar göstermesinin temel nedeninden bahsedeyim kısaca, Firefox ve google chrome en çok ziyaret edilen siteleri belleklerinde tutabiliyor ve birdahaki aynı kelimeyle yaptığınız google sorgunuzda sizlere bellekteki sıralamayı sunup, orjinalini göstermeyebiliyor. Onun için yarışma sonuçları için en ideali internet explorer. İnternet explorer zaten genel bir tarayıcı olduğu için kullanmayan da yoktur.

Zaytoz çakma örümcek 2011 seo yarışmasında benim karşılaştığım tutarsılık ise şu, 4 şubat gecesi açıklanan anahtar kelimemiz "Zaytoz.com - Çakma Örümcek Webmaster Forumu 2011 Seo Yarışması" idi, daha sonra zaytoz.com da 2011 seo yarışması kontrol linki olarak konulan linkteki arama ise "zaytoz.com çakma örümcek webmaster forumu 2011 seo yarışması". ikisinin arasındaki fark ise tire (-) işareti. Birde birinde kelime baş harfleri büyük. Bilmiyorum neyin etkisi var ama çakma örümcek webmaster forumu yarışma IP sinden yaptığım arama sonuçlarında sıralamalar her iki aramada da farklı çıkıyor. Belkide aradaki tire (-) işaretinden kaynaklanan bir fark bu.

2011 zaytoz yarışmasında nerdeyse hepimiz title olarak Zaytoz.com - Çakma Örümcek webmaster Forumu 2011 Seo Yarışması olarak kullanıyoruz. Bu arama sonuçlarındaki tutarsızlık sadece bende mi var bilmiyorum ama sorunumu Zaytoz.com webmaster forumunda belirttim. Yarışma sonunda hangi arama kullanılac? İlgili kişiler cevap verdiğinde tekrardan burada sonucu bildiririm. Sanırım bu diğer webmaster forumu 2011 seocuları içinde önemli bir konu. Yine sanırım ki 2011 seo yarışmacılarından kimse arama sonuçlarındaki bu tutarsızlığın farkında değil.