Meta Tagların Webmasterlar ve Google Örümcekleri İçin Önemi

Sevgili Zaytoz Çakma Örümcek seocusu arkadaşlar. Webmasterlar Seo yaparken özellikle Zaytoz.com - Çakma Örümcek Webmaster Forumu 2011 Seo Yarışması webmasterları, ilk yarışmaya başlarken işimiz meta tagları düzenlemek oldu değil mi. Önce Anahtar kelimemizi title yaptık, daha sonra yine anahtar kelimemizi kullanarak çakma örümcek description tagını oluşturduk ve ardından Anahtar kelimemiz uzun olduğu için parça parça Keyword ler oluşturduk. Bir seocunun web sayfasını kasarken ilk yaptığı şeyler meta tag düzenlemeleri. Ancak son günlerde okuduğumuz makaleler, haberler ve edindiğimiz bilgiler artık bu metaların pek bir popülerliğinin kalmadığı üzerine.

Şöyleki sevgili 2011 seo yarışması yarışmacısı çakma örümcek webmaster forumu üyesi arkadaşlar, Google sözcüsünün söylediğine göre artık arama motoru sıralamalarında keyword ve description un hiçbir faydası yokmuş. Bunun sebebide çakma keywordler ve description kullanılarak alakasız içeriklerin üst sıralara çıkması ve kullanıcının aradığı sonuca erişememesi ve alakasız içeriklerle karşı karşıya kalmasıymış. Yine google sözcüsü Sıralamalarda yaklaşık 200 kritere göre değerlendirme yapıldığını ancak bunların içinde description ve keyword bulunmadığını belirtiyor. Hiç keyword kullanmasanızda sakıncası olmadığını ancak description un arama sonuçlarına yansıdığı için, içerikle alakalı ve kullanıcının ilgisini çekecek birşey yazılmasını tavsiye ediyor sözcü.

Zaten Alexa sıralamasında ilk 500 içerisinde olan siteleri incelerseniz. yaklaşık 300 kadarında keyword hiç yok ve 200 kadarında da hem description hemde keyword bulunmamaktadır. Ancak bu siteler ki dünyada ilk 500 site içerisindeler, google tarafından hem ilk sırada çıkarılan hemde pagerank olarak iyi durumda olan siteler.

Bizim anahtar kelimemiz veya cümlemiz "Zaytoz.com - Çakma Örümcek Webmaster Forumu 2011 Seo Yarışması" ve biz bunu title da muhakkak kullanıyoruz ve bundan sonra ki taglar sıralama için yalan oluyor bir bakıma. Tabi meta tagları title, description ve keyword den ibaret değil elbet ama metalar bunlar. Bunlardan da en sağlamı artık Title.