Webmaster Seocular ve Google Çakma Örümcekleri

Sevgili arkadaşlar bugünlerde herkezin derdi google neden böyle yapıyor, google afalaldı, google indexlemiyor, indexlerim siliniyor vs. . Evet Zaytoz çakma örümcek webmaster arkadaşlar google afallıyor. Google örümcekleri artık çakma örümcek durumuna geldi. Peki google neden böyle yapıyor? Bunun sebebi ise görülüyor aslında.

Webmasterlar, özellikle google seo ile uğraşan webmasterlar işi artık o kadar çözmüşler ki, %100 olmasa bile google arama sonuçlarına rahatlıkla etki edebiliyorlar. Seo yani Search Engine Optimization yani arama motoru optimizasyonu yapılmış bir web sitesi çok kaliteli bir içeriğe sahip olmasa dahi kaliteli sitelere nazaran daha üst sıralarda yer buluyor. Google botları yani örümcekleri kendilerine uygun kodlamaları üst sıralara çıkarırken içeriğin ne kadar kaliteli yada faydalı olabileceğini arka plana itiyorlar. Bu da kalitesiz ama iyi seo yapılmış bir web sitesinin en üstte olmasına imkan veriyor. Zaten Zaytoz.com çakma örümcek webmaster forumu 2011 seo yarışması seocuları olarak bizim amacımız da bu değil mi? Hangimiz içeriğe ve kaliteye önem veriyoruz. Hepimiz google örümcekleri için birşeyler yapıyoruz ziyaretçiyi düşünmeden. İşte bu da google botlarını çakma örümcek durumuna düşürüyor.

Google bu durumun elbetteki farkında ve sürekli algoritmasını tazeliyor, değiştiriyor, oynamalar yapıyor. Artık keyword olayı bitti, description olayı sadece süs amaçlı görsellik katıyor. Yani Metalara güvenmiyor artık google. Değişiklik arıyor, farklı bişeyler için tırmalıyor.

İşte bu sebeplerden ötürüdür ki sevgili zaytoz 2011 seo yarışmacısı webmaster arkadaşlar, google indexlemiyor, geç indexliyor,indexleri siliyor vs. . Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. 2011 seo yarışması zaytoz gibi yarışmalar her ne kadar botlar için olsada, normal tasarımlarımızda kaliteye önem verelim, içeriğimizi sağlam ve özgün tutalım. Düşüncem şudur ki google artık analytics i zorunlu tutarak ziyaretçi profilimizi daha yakından takip edecek ve sırf bu açıdan daha farklı arama motoru sonuçları oluşturacak.