Zaytoz 2011 SEO yarışmasında Son Gelişmeler

Bugün Zaytoz webmaster forumu ve Adsell reklamcılığın düzenlediği Çakma örümcek 2011 webmaster seo yarışmasında sekizinci günü geride bırakacağız. İlgili anahtar kelimemizde çok fazla yoğunluk olduğundan google da durumu tam oturtamadı ve sürekli sıralamalarımız dalgalanıyor. Zamanla oturacaktır ancak şu dakika için Zaytoz 2011 seo yarışması blogum en tepede bulunuyor. Tabi 2 dakika sonra ne olacağını kestiremiyoruz, bir bakmışsın ikinci, bir bakmışsın dördüncü sıradasın. Çakma örümcek yarışmasının sonuçlanmasına daha çok uzun bir süre olduğundan sonucu hiç kestiremeyiz.

Peki yarışmada son gelişmeler neler onlara bir bakalım. Zaytoz seo yarışmasına yeni kural ekleme yetkisini açık tutan düzenleyiciler 8. bir kural daha ekledi. Kural şöyleydi "Yarışmaya katılan alan adları türk telekom tarafından banlanmış siteler, yani sites.google.com ve blogger siteleri vs yarışmaya katılamazlar." Bu kural önce canımızı sıktı. Bir haftadır emek verdiğimiz blogumuz elenecek miydi? Neyseki korktuğumuz olmadı Sites.google'da Atamıza hakaret içeren web sayfaları barındırıldığından banlı idi, ancak blogger için bu söz konusu değildi. Bu sebeple kuralı koyan arkadaş yanlış anlaşılmayı düzeltip, "Türk telekom tarafından yasaklanmış bloglar katılamazlar" olarak kuralı değiştirdi. Daha sonra yine gelen tepkiler üzerine bu kuralın 12 Şubat 2010 tarihinden itibaren geçerli olacağı ve bu tarihten sonra yarışmaya katılan yasaklı blogların kabul edilmeyeceği, bu kuralın daha önce katılım göstermiş 2011 seo yarışmacılarını etkilemeyeceği duyuruldu. Bununla birlikte tüm Zaytoz Çakma Örümcek webmasterlar rahat bir nefes aldı.

Yarışmada birkaç kişinin kural ihlali ve hile yaptığı gerekçesiyle elendikleri yazıyor forum yazılarında, ancak yarışma resmi takip konusunda ise sadece Hublot nickli arkadaşın elendiği belirtilmiş. O arkadaşta zannedersem kendi isteğiyle çekilmişti seo yarışmasında. Şimdilik zaytoz 2011 seo yarışmasında gelişmeler bu kadarla sınırlı. İlerleyen günler elbette çok şeye gebe. Biz yine bu sayfadan yarışma ile ilgili gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğiz. Tüm yarışmacı arkadaşlara tekrardan başarılar dilerim.